Κοτόπουλο κοκκινιστό με πιπεριές
Οι γεύσεις από τις πιπεριές, τα μανιτάρια και το μπέικον δίνουν γευστικό ραντεβού σ’ αυτή τη γρήγορη, εύκολη συνταγή που αποτελεί ιδανική ιδέα για ένα οικογενειακό ή φιλικό δείπνο!
- Σερβίρει4
- Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος35 Λεπτά
Υλικά
- 750 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε λωρίδες
- 1-2 κ.σ. Βιτάμ Culinesse
- 4 φέτες άπαχο μπέικον, κομμένο σε λωρίδες
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 1 φλ. άσπρα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 2 κόκκινες γλυκές πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
- 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Κότας
- 1 φλ. φρέσκο γάλα
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Σε φαρδύ σκεύος, ροδίζουμε το κοτόπουλο στο Βιτάμ Culinesse για 5΄. Βγάζουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε στην άκρη.
- Ρίχνουμε το μπέικον και σοτάρουμε για 3΄-4΄. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα μανιτάρια και τις πιπεριές. Σοτάρουμε για 3΄-4΄ ακόμη.
- Προσθέτουμε τον ζωμό κότας, το γάλα και ½ φλ. νερό. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για 10΄.
- Βάζουμε ξανά το κοτόπουλο στο σκεύος και μαγειρεύουμε για 10΄-15΄ ακόμη. Ρίχνουμε τον μαϊντανό και σβήνουμε τη φωτιά.
- Σερβίρουμε με πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
-
Tip:
Ψήνουμε τις πιπεριές στον φούρνο ή στο γκριλ, πριν τις προσθέσουμε στην κατσαρόλα. Η ψητή πιπεριά έχει μια μοναδική, γλυκιά γεύση και υπέροχο άρωμα.