Κοτόπουλο κοκκινιστό με πιπεριές

Κοτόπουλο κοκκινιστό με πιπεριές

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Οι γεύσεις από τις πιπεριές, τα μανιτάρια και το μπέικον δίνουν γευστικό ραντεβού σ’ αυτή τη γρήγορη, εύκολη συνταγή που αποτελεί ιδανική ιδέα για ένα οικογενειακό ή φιλικό δείπνο!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος35 Λεπτά

Υλικά

  • 750 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε λωρίδες
  • 1-2 κ.σ. Βιτάμ Culinesse
  • 4 φέτες άπαχο μπέικον, κομμένο σε λωρίδες
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 φλ. άσπρα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 2 κόκκινες γλυκές πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Κότας
  • 1 φλ. φρέσκο γάλα
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  • Σε φαρδύ σκεύος, ροδίζουμε το κοτόπουλο στο Βιτάμ Culinesse για 5΄. Βγάζουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Ρίχνουμε το μπέικον και σοτάρουμε για 3΄-4΄. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα μανιτάρια και τις πιπεριές. Σοτάρουμε για 3΄-4΄ ακόμη.
  • Προσθέτουμε τον ζωμό κότας, το γάλα και ½ φλ. νερό. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για 10΄.
  • Βάζουμε ξανά το κοτόπουλο στο σκεύος και μαγειρεύουμε για 10΄-15΄ ακόμη. Ρίχνουμε τον μαϊντανό και σβήνουμε τη φωτιά.
  • Σερβίρουμε με πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
  • Tip:

    Ψήνουμε τις πιπεριές στον φούρνο ή στο γκριλ, πριν τις προσθέσουμε στην κατσαρόλα. Η ψητή πιπεριά έχει μια μοναδική, γλυκιά γεύση και υπέροχο άρωμα.

close