Κοτόπουλο με μέλι και λεμόνι

Κοτόπουλο με μέλι και λεμόνι

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Αν νομίζατε ότι οι γλυκόξινες γεύσεις ταιριάζουν μόνο στις εξωτικές κουζίνες, απολαύστε σ’ αυτή την ξεχωριστή συνταγή ένα ιδανικό «γάμο» ανάμεσα στο λεμόνι, το δεντρολίβανο και το μέλι!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος50 Λεπτά

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες
  • 1 κιλό πατάτες, κομμένες σε κύβους
  • Χυμός από 2 ζουμερά λεμόνια
  • 2 κ.σ. Βιτάμ με Βούτυρο
  • 4 κ.σ. δεντρολίβανο, αποξηραμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 1 λεμόνι ακέρωτο, κομμένο σε μακρόστενες φετούλες
  • 1 κοφτό κ.γλ. Knorr Aromat Μείγμα Λαχανικών & Μυρωδικών
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το κοτόπουλο σε αντικολλητικό ταψί μαζί με τις πατάτες.
  • Σε μικρό τηγάνι σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά τον χυμό λεμονιού, το Βιτάμ, το δεντρολίβανο, το σκόρδο, το μέλι και το αλατοπίπερο.
  • Προσθέτουμε τις φέτες λεμονιού και 1 ½ φλ. νερό και περιχύνουμε το φαγητό με το μείγμα του μελιού.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 50΄ περίπου, μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο και να γίνουν τραγανές οι πατάτες.
  • Λίγα λεπτά πριν αποσύρουμε το φαγητό από τον φούρνο το πασπαλίζουμε με το αρωματικό μείγμα. Σερβίρουμε αμέσως.
    close