Μπουτάκια κοτόπουλου με γλάσο μελιού

Μπουτάκια κοτόπουλου με γλάσο μελιού

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Τέλειος μεζές ή κύριο πιάτο, ανάλογα με την περίσταση, που κρύβει τα μυστικά της υπέροχης γεύσης του σε μια πλούσια μαρινάδα η οποία αρωματίζει το κοτόπουλο και ταυτόχρονα το γλασάρει.

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος20 Λεπτά

Υλικά

  • 12 μπουτάκια (κοπανάκια) κοτόπουλου
  • Αλάτι
  • ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Κότας
  • 2 φλ. νερό
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • Ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
  • Χυμός από ½ ζουμερό πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα με μέλι ή απλή
  • 1 κ.γλ. μέλι θυμαρίσιο
  • 2 κ.σ. μηλόξυδο (ή ξίδι από λευκό κρασί)
  • 2 κ.σ. κέτσαπ
  • ½ κ.γλ. κόλιανδρος σε σκόνη
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου σε μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Για να ετοιμάσουμε το γλάσο, βράζουμε τη μερίδα του ζωμού με το νερό και το κονιάκ για 2΄-3΄. Αποσύρουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
  • Ανακατεύουμε τον ζωμό με όλα τα υπόλοιπα υλικά για το γλάσο και περιχύνουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου. Σκεπάζουμε και μαρινάρουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
  • Στραγγίζουμε ελαφρά το κοτόπουλο και κρατάμε το γλάσο ξεχωριστά για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα.
  • Αλατίζουμε τα μπουτάκια, τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 20΄.
  • Στο μεταξύ, βράζουμε το γλάσο με 1 φλ. νερό σε δυνατή φωτιά για 5΄, μέχρι να δέσει ελαφρά. Περιχύνουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου, ζεστά, και σερβίρουμε.
    close