Πάπια με μέλι και σάλτσα μήλου

Πάπια με μέλι και σάλτσα μήλου

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Ακόμη και αν δεν μαγειρεύετε συχνά πάπια, με αυτή την ιδιαίτερη, εντυπωσιακή συνταγή που η γεύση της θα κατακτήσει τους καλεσμένους σας, το σίγουρο είναι ότι θα την αγαπήσετε!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος15 Λεπτά

Υλικά

  • 10 γρ. Flora Soft με Βούτυρο
  • 4 ξινόμηλα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη άχνη
  • 115 γρ. μέλι
  • 2 κ.γλ. κόλιανδρος σε κόκκους τριμμένος
  • 4 φιλέτα πάπιας από στήθος με το δέρμα (κάθε φιλέτο περίπου 200 γρ. σε βάρος)
  • 1-2 κ.σ. Knorr Extra Γεύση Ζωμός Κότας σε κόκκους
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό
  • 4-5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε τη σάλτσα μήλου ως εξής: ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με μεγάλη βάση σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε 2 κ.γλ. νερό και το Flora και βράζουμε για λίγα λεπτά το μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Προσθέτουμε το μήλο και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε το σκεύος και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 5΄, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώστε το μήλο να απελευθερώσει τους χυμούς του.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και χτυπάμε το μείγμα στο μπλέντερ, μέχρι να γίνει λείο. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε ένα μπολ και την διατηρούμε ζεστή, μέχρι να τη σερβίρουμε.
  • Ετοιμάζουμε το γλάσο μελιού ως εξής: ζεσταίνουμε σε ένα μικρό αντικολλητικό σκεύος το μέλι και τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε. Βράζουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να δέσει το μείγμα, και αποσύρουμε κατόπιν από τη φωτιά.
  • Εν τω μεταξύ, αλείφουμε τα φιλέτα πάπιας, και από τις δύο πλευρές, με το ελαιόλαδο ανακατεμένο με τον ζωμό σε κόκκους. Προσθέτουμε τα κλωναράκια θυμαριού και αφήνουμε τα φιλέτα μας να μαριναριστούν για 8΄-10΄.
  • Προθερμαίνουμε ένα τηγάνι με βαθύ πάτο, βάζουμε τα μαριναρισμένα φιλέτα στο σκεύος και τα μαγειρεύουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 10΄-15΄.
  • Γυρίζουμε τα φιλέτα μία φορά, περίπου στα μισά του προτεινόμενου χρόνου μαγειρέματος.
  • Σερβίρουμε τα φιλέτα πάπιας σε πιατέλα, τα περιχύνουμε με το γλάσο μελιού και τα συνοδεύουμε με τη ζεστή σάλτσα μήλου στο πλάι.
close