Πιλάφι με κοτόπουλο και κουνουπίδι

Πιλάφι με κοτόπουλο και κουνουπίδι

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Με αυτή την ιδιαίτερα πρωτότυπη συνταγή, το κουνουπίδι αφήνει για λίγο τον παραδοσιακό ρόλο του ως σαλατικό και… συμπρωταγωνιστεί σε ένα πολύ γευστικό, πλούσιο αλλά και θρεπτικό πιάτο!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος15 Λεπτά

Υλικά

  • 1 μέτριο κουνουπίδι (μόνο τα μπουκέτα)
  • 300 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους
  • 1 κ.σ. Βιτάμ Culinesse
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 300 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 1 κ.σ. κουρκουμάς σε σκόνη
  • 2 μερίδες Knorr«Σπιτικός» Ζωμός Κότας
  • ½ φλ. σταφίδες
  • ½ φλ. κάσιους
  • 1 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

  • Σε αντικολλητικό σκεύος, σοτάρουμε το κοτόπουλο στο Βιτάμ Culinesse για 3΄-4΄, μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Προσθέτουμε στο σκεύος το σκόρδο και σοτάρουμε για 1΄-2΄, μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε το ρύζι, το κουνουπίδι και τον κουρκουμά.
  • Προσθέτουμε τις 2 μερίδες του ζωμού και 1½ φλ. νερό και σιγοβράζουμε για 10΄, μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός.
  • Ρίχνουμε τις σταφίδες, τα κάσιους και τον μαϊντανό. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για 2΄-3΄.
  • Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 3΄-4΄, πριν σερβίρουμε.
  • Tip:

    Προσθέτουμε στο φαγητό 1-2 κ.σ. κρέμα γάλακτος, για πιο φίνα γεύση.

close