Σκαλοπίνια κοτόπουλου

Σκαλοπίνια κοτόπουλου

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Η μαστίχα, αυτό το μοναδικό στον κόσμο ελληνικό δέντρο, προσθέτει σε γλυκά και φαγητά μια πολύ ιδιαίτερη γεύση. Σ’ αυτή την εκπληκτική συνταγή, συνδυάζεται με μαστέλο –και όχι μόνο- για τέλεια γεύση.

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος15 Λεπτά

Υλικά

  • 700 γρ. από στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 ml ελαιόλαδο Άλτις
  • 50 γρ. Βιτάμ με βούτυρο
  • 2 πιπεριές (πράσινη και κόκκινη, κομμένες σε λεπτές λωρίδες)
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. λικέρ μαστίχας
  • 60 γρ. λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κύβοι Knorr Ζωμός Κότας
  • ½ λίτρο χλιαρό νερό
  • 300 γρ. τυρί μαστέλο, κομμένο σε μέτριους κύβους
  • ½ ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • Ανάλογο αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά το φιλέτο κοτόπουλου.
  • Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο με το Βιτάμ, προσθέτουμε το κοτόπουλο, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
  • Στη συνέχεια, σβήνουμε με το λικέρ μαστίχας μαζί με το κρασί. Αφήνουμε για 2΄-3΄, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και προσθέτουμε τους 2 κύβους και το νερό.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν οι κύβοι και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 12΄-15΄ περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.
  • Προσθέτουμε τέλος το τυρί μαστέλο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
close