Μπριζόλες μαρινάτες σε κρασί & δενδρολίβανο

Μπριζόλες μαρινάτες σε κρασί & δενδρολίβανο

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Μαρινάδες υπάρχουν πολλές… για ζουμερές & πεντανόστιμες μπριζόλες μόνο μία!

  • Σερβίρει6
  • Χρόνος προετοιμασίας60 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος20 Λεπτά

Υλικά

  • 6 χοιρινές μπριζόλες
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
  • 2 κύβοι Knorr Ζωμός Κότας 25% λιγότερο ΑΛΑΤΙ, τριμμένοι
  • ¾ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • Χυμός από ½ λεμόνι
  • 2 κλωναράκια δεντρολίβανο (μόνο τα φύλλα)

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τις μπριζόλες σε βαθύ σκεύος και τις αφήνουμε στην άκρη.
  • Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα, ανακατεύοντας τους κύβους με το ελαιόλαδο μέσα σε μπολ. Προσθέτουμε το κρασί, τον χυμό λεμονιού και το δενδρολίβανο.
  • Περιχύνουμε τις μπριζόλες, σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη και μαρινάρουμε για 1 ώρα στο ψυγείο, γυρίζοντας 1 -2 φορές.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι, βάζουμε τις μπριζόλες μαζί με τη μαρινάδα. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15΄.
  • Στη συνέχεια, αφαιρούμε το καπάκι και βράζουμε για 5΄ ακόμη σε δυνατή φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Σερβίρουμε τις μπριζόλες ζεστές με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές ή με ρύζι και ψητά λαχανικά.
  • Tip:

    Για καλύτερο μαρινάρισμα και πιο πικάντικη γεύση, προσθέτουμε στη μαρινάδα ½ φλ. τριμμένο κρεμμύδι.

close