Αρνάκι με μπαχαρικά

Αρνάκι με μπαχαρικά

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Ένα χαρακτηριστικό πιάτο της ινδικής κουζίνας, γνωστό ως Rogan Josh! Η ποικιλία των μπαχαρικών του θα σας ταξιδέψει στη μαγευτική Ινδία.

  • Σερβίρει6-8
  • Χρόνος προετοιμασίας30 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος50 Λεπτά

Υλικά

  • 1 μπούτι αρνίσιο (1½ κιλό), κομμένο σε μερίδες
  • ½ κόκαλα αρνίσια
  • 1 κύβος Knorr Ζωμός Βοδινού
  • 8 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 4 κ.γλ. τσίλι ή 4 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
  • ½ κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 7-8 καρφάκια από γαρίφαλο
  • 2 κ.σ. σπόροι από κάρδαμο
  • 4 φύλλα δάφνης ή 1 ξύλο κανέλας
  • 2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη
  • 2 κ.γλ. κόλιανδρος σε σκόνη
  • 2 κ.γλ. κοπανισμένοι σπόροι από μάραθο
  • 2 κ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 1/2 κ.γλ. κουρκουμάς σε σκόνη
  • 1 φλ. γιαούρτι στραγγιστό 10% λιπαρά
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κρέας, τα κόκαλα, τον κύβο βοδινού, και το σκόρδο με 6 φλ. νερό για 20΄. Ξαφρίζουμε κατά διαστήματα.
  • Στραγγίζουμε το κρέας, σουρώνουμε τον ζωμό και τον αφήνουμε στην άκρη.
  • Ανακατεύουμε το τσίλι με 1 κ.σ. νερό, ώστε να αποκτήσει την υφή πάστας. Το αφήνουμε στην άκρη.
  • Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το γαρίφαλο, το κάρδαμο, τη δάφνη και τα μπαχαρικά και σοτάρουμε για 1΄ ακόμη.
  • Προσθέτουμε την πάστα τσίλι και το κρέας (χωρίς τα κόκαλα) και ανακατεύουμε για 2΄-3΄.
  • Ρίχνουμε τέλος το γιαούρτι και 3-4 φλ. από τον ζωμό που κρατήσαμε και βράζουμε για 50΄ περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  • Tip:

    Αν θέλουμε, αφαιρούμε τα μεγάλα κομμάτια των μπαχαρικών, πριν σερβίρουμε.

close