Αρνίσιο μπουτάκι στον φούρνο με δενδρολίβανο

Αρνίσιο μπουτάκι στον φούρνο με δενδρολίβανο

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Μία συνταγή ιδανική για την Κυριακή του Πάσχα αλλά και για κάθε επίσημο οικογενειακό τραπέζι.

  • Σερβίρει6-8
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος60 Λεπτά

Υλικά

  • 1 μπούτι αρνίσιο (2 κιλά περίπου)
  • ½ λεμόνι (ακέρωτο)
  • 2/3 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 πρέζα Knorr Aromat Μείγμα Λαχανικών & Μυρωδικών
  • 5-6 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1½ κιλό πατατούλες baby (με ή χωρίς τη φλοίδα)
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Τρίβουμε το κρέας με το λεμόνι, το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και το πασπαλίζουμε με το Knorr Aromat.
  • Αλατοπιπερώνουμε και με τη μύτη ενός μαχαιριού ανοίγουμε μικρές τρύπες σποραδικά στην επιφάνεια και βάζουμε μέσα το δεντρολίβανο. Μαρινάρουμε το κρέας για 2-3 ώρες στο ψυγείο.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220° C, βάζουμε το κρέας σε ένα ταψί και αραδιάζουμε γύρω του τις πατατούλες, αλατισμένες και πιπερωμένες.
  • Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ½ φλ. νερό και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου, υπολογίζοντας 20΄-30΄ για κάθε κιλό κρέατος. Γυρίζουμε το κρέας μία φορά κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
close