Ιταλικά κεφτεδάκια με σάλτσα και σπαγγέτι

Ιταλικά κεφτεδάκια με σάλτσα και σπαγγέτι

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Ποιος δεν λατρεύει τα κεφτεδάκια; Συνδυάστε τα με το άλλο αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων, το σπαγγέτι, και πάρτε άριστα στο οικογενειακό τραπέζι!

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος15 Λεπτά

Υλικά

  • ½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κύβος, Knorr Ζωμός Λαχανικών
  • 1½ φλ. κρουτόν
  • 1 κ.σ. Knorr Aromat Μείγμα Λαχανικών & Μυρωδικών
  • ¼ φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 2-3 κ.σ. νερό
  • 1-2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό για το τηγάνισμα
  • 1 πακέτο (500 γρ.) σπαγγέτι

  • ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
  • 400 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας Pummaro Κλασικό
  • 1 κύβος, Knorr Ζωμός Λαχανικών
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε τον κιμά με την φρυγανιά, τον κύβο, το Knorr Aromat, την παρμεζάνα και το νερό και δουλεύουμε σε λείο μείγμα.
  • Πλάθουμε το μείγμα σε μικρές μπάλες και τις αλευρώνουμε.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
  • Σε μικρή κατσαρόλα, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα, σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και σιγοβράζουμε για 10΄-15΄.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίζουμε και βάζουμε σε πιατέλα. Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και σερβίρουμε με το αγαπημένο μας τριμμένο τυρί.
  • Tip:

    Αντί να τηγανίσουμε τα κεφτεδάκια, μπορούμε να τα ψήσουμε στον φούρνο ή στο γκριλ, χωρίς να τα αλευρώσουμε.

close