Κότσι χοιρινό με μπίρα και μουστάρδα

Κότσι χοιρινό με μπίρα και μουστάρδα

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Ένα αγαπημένο πιάτο με πλούσια γεύση, ιδανικό για τραπέζια με φίλους, που θα συνοδεύσετε με παγωμένη μπύρα!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος150 Λεπτά

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό κότσι με το κόκκαλο (1 μεγάλο ή 2 μικρά)
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Hellmann’s Απαλή
  • 330 ml (1 κουτάκι) μπίρα
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Βοδινού
  • 3 κ.σ. Bιτάμ με βούτυρο
  • 8-10 βρασμένες πατάτες για το σερβίρισμα
  • 1-2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι για το σερβίρισμα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το κρέας σε πυρίμαχο σκεύος. Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με τα ¾ της ποσότητας της μπίρας και περιχύνουμε το κρέας.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 20΄.
  • Προσθέτουμε στο ταψί τη μερίδα του ζωμού και την υπόλοιπη μπίρα. Ψήνουμε για 2 ώρες, γυρίζοντας 1 φορά.
  • Αλείφουμε το κρέας με το Βιτάμ, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 10΄ ακόμη, μέχρι να μελώσει η σάλτσα.
  • Σερβίρουμε με πατάτες βραστές, φρέσκο θυμάρι και μπόλικο πιπέρι.
  • Tip:

    Επειδή το πιάτο αυτό έχει πλούσια γεύση, δεν προσθέτετε επιπλέον αλάτι ή πιπέρι χάρη στην μουστάρδα και την μπύρα. Η πατάτες βραστές είναι η ιδανική γεύση λόγω της ισορροπίας που αποκτά το πιάτο

close