Μοσχαράκι Μπουργκινιόν

Μοσχαράκι Μπουργκινιόν

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Ένα από τα κλασικά πιάτα της γαλλικής κουζίνας, το μοσχαράκι μπουργκινιόν είναι μια εξαιρετική επιλογή για το κυριακάτικο και το επίσημο γιορτινό τραπέζι.

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος120 Λεπτά

Υλικά

  • 1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο (κατά προτίμηση από σπάλα), κομμένο σε μπουκιές
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό
  • 2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 3-4 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 Κύβος Βοδινού Knorr
  • 1 Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Μπουκέτο Μυρωδικών
  • ½ φλ. κόκκινο κρασί ή άλλο «γεμάτο» κόκκινο κρασί

  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ ΜΠΟΥΡΓΚΙΝΙΟΝ
  • 12 μικρά κρεμμυδάκια στιφάδου
  • 2 κ.σ. Βιτάμ Culinesse
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 100 γρ. μπέικον κομμένο σε κύβους
  • 8-10 μικρά άσπρα μανιτάρια ολόκληρα
  • Aλάτι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε και χαράσσουμε σταυρωτά τα κρεμμυδάκια. Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. Βιτάμ Culinesse, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τα αλατίζουμε ελαφρά και τα αφήνουμε να βράσουν με τη ζάχαρη και 2-3 κ.σ. νερό για λίγα λεπτά, μέχρι να γλασάρουν.
  • Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο Βιτάμ Culinesse και σοτάρουμε ελαφρά το μπέικον και τα μανιτάρια για 1΄-2΄ σε δυνατή φωτιά. Ενώνουμε με το μείγμα των κρεμμυδιών.
  • Βγάζουμε το κρέας από τον φούρνο και το βάζουμε σε καθαρό σκεύος. Προσθέτουμε τη γαρνιτούρα μπουργκινιόν και βράζουμε για 5΄ σε δυνατή φωτιά.
  • Σερβίρουμε αμέσως το φαγητό γαρνίροντας προαιρετικά με φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  • Tip:

    Το τσιγάρισμα του κρέατος θα πρέπει να γίνει σε καυτό ελαιόλαδο για να θωρακιστεί σωστά και να μην σκληρύνει. Για να μην σκάσουν τα κρεμμυδάκια κατά το γλασάρισμα, αποφεύγουμε να τα ανακατέψουμε μέχρι να τα αποσύρουμε από τη φωτιά.

close