Μοσχαράκι στο γουόκ με νουντλς και λαχανικά

Μοσχαράκι στο γουόκ με νουντλς και λαχανικά

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Μαγειρεύουμε τρυφερό μοσχαράκι και δίνουμε αέρα ασιατικής κουζίνας στο τραπέζι μας! Το πιάτο αυτό γίνεται εύκολα και σχετικά γρήγορα και θα το λατρέψετε…

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος20 Λεπτά

Υλικά

  • 4 σνίτσελ μοσχαρίσια, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
  • ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 2 σκελίδες σκόρδου ή 1 κ.γ. κρέμα σκόρδου
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη, σε λωρίδες
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη, σε λωρίδες
  • 8 μανιτάρια πορτομπέλο, κομμένα σε λωρίδες
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών
  • 4 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.σ. φρέσκοτριμμένο τζίντζερ
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 250 γρ. νούντλς
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

Εκτέλεση

  • Σε ένα γουόκ, σοτάρουμε το κρέας στη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 2΄ ακόμη.
  • Βγάζουμε το κρέας και το σκόρδο με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Στο ίδιο σκεύος, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά. Ρίχνουμε το κρέας και το σκόρδο και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τη μερίδα του ζωμού, τη σάλτσα σόγιας, το τζίντζερ, το μέλι και 1 φλ. νερό και βράζουμε για 20΄.
  • Στο μεταξύ, βάζουμε τα νουντλς σε ζεστό νερό για 4-5 λεπτά να φουσκώσουν. Στραγγίζουμε και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, γαρνίρουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.
    close