Φιλετάκια γάλακτος με πιπέρι Μαδαγασκάρης

Φιλετάκια γάλακτος με πιπέρι Μαδαγασκάρης

3 (1) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Τα νόστιμα πιάτα δεν είναι απαραίτητα περίπλοκα. Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας με νόστιμα μοσχαρίσια φιλετάκια, που θα ετοιμάσετε στο άψε σβήσε!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος15 Λεπτά

Υλικά

  • 700 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο, κομμένο σε μακρόστενα κομμάτια
  • 15 γρ. φρεσκοτριμμένο πράσινο πιπέρι Μαδαγασκάρης
  • 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 ml ελαιόλαδο Άλτις
  • 2 κ.σ. Βιτάμ με βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 60 ml κονιάκ
  • 80 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κ.γ. Knorr Extra Γεύση Ζωμός Βοδινού σε κόκκους
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

Εκτέλεση

  • Καρυκεύουμε τα φιλετάκια με τη μισή ποσότητα από το πιπέρι Μαδαγασκάρης και τα αλευρώνουμε ελαφρά.
  • Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε τα φιλέτα στο ελαιόλαδο και το Βιτάμ για 2΄.
  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο πράσινο πιπέρι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές και σοτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμη.
  • Σβήνουμε με το κονιάκ και το κρασί. Προσθέτουμε τον ζωμό σε κόκκους και ½ φλ. νερό και βράζουμε για 5΄.
  • Ρίχνουμε τέλος την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε για 5΄, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας με τον μαϊντανό.
close