Μπιφτέκια με πουρέ καρότου

Μπιφτέκια με πουρέ καρότου

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο που θα λατρέψουν τα παιδιά. Ετοιμάστε το και σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο τους!

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος30 Λεπτά

Υλικά

  • 750 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος (μοσχαρίσιος & χοιρινός)
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Βοδινού
  • 125 γρ. ψίχα από ψωμί της προηγούμενης ημέρας (μουσκεμένη και στυμμένη)
  • 2 κρεμμύδια ξερά, τριμμένα
  • 1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
  • 1 ντομάτα, τριμμένη
  • 1 αυγό
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΚΑΡΟΤΟΥ
  • ½ κιλό (12-15) καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
  • 2 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 1 φλ. φρέσκο γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 30 γρ. Βιτάμ με βούτυρο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ζυμώνουμε τον κιμά μαζί με τη μερίδα του ζωμού και όλα τα υπόλοιπα υλικά και πλάθουμε τα μπιφτέκια.
  • Αλείφουμε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα μπιφτέκια και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε στο γκριλ για 20΄, γυρίζοντάς τα 1 φορά.
  • Στο μεταξύ, για τον πουρέ, βράζουμε τα λαχανικά για 10΄ σε αλατισμένο νερό. Στραγγίζουμε και τα περνάμε 1-2 φορές από το μούλτι.
  • Όσο είναι ακόμη ζεστά, τα ανακατεύουμε με το γάλα και το Βιτάμ, σε λείο μείγμα με βελούδινη υφή. Σερβίρουμε τα μπιφτέκια επάνω στον πουρέ καρότου.
    close