Ρολό κατσικάκι γεμιστό με ανθότυρο

Ρολό κατσικάκι γεμιστό με ανθότυρο

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Πεντανόστιμο γεμιστό κατσικάκι ρολό, ιδανικό για τα εορταστικά μας τραπεζώματα!

  • Σερβίρει6
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος120 Λεπτά

Υλικά

  • 1½ κιλό μπούτι κατσικίσιο (χωρίς κόκαλο)
  • 1 κ.σ. πάπρικα σε σκόνη
  • 1 φλ. κρασί λευκό
  • ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 κύβος Knorr Ζωμός Λαχανικών διαλυμένος σε 3 φλ. ζεστό νερό
  • 1½ κιλό πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
  • 2 πράσα, ψιλοκομμένα
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 1 ματσάκι ρόκα (μόνο τα φύλλα)
  • 250 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
  • ½ κ.σ. πάπρικα σε σκόνη
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το πασπαλίζουμε με την πάπρικα.
  • Σε μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση.
  • Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα επάνω στο κρέας, στην εσωτερική πλευρά. Τυλίγουμε το κρέας σε ρολό και δένουμε με σπάγκο μαγειρικής.
  • Βάζουμε το ρολό σε μεγάλο ταψί ή σε γάστρα και το περιχύνουμε με το κρασί, το ελαιόλαδο και τον ζωμό.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180° C για 1 ώρα. Προσθέτουμε στο ταψί τις πατάτες, αλατισμένες, και ψήνουμε για 1 ώρα ακόμη.
    close