Ροστ μπιφ με λαχανικά και μυρωδικά

Ροστ μπιφ με λαχανικά και μυρωδικά

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Ένα φαγητό που μας φέρνει αυτόματα στο μυαλό κυριακάτικο, οικογενειακό τραπέζι! Ας φτιάξουμε υπέροχο ροστ μπιφ με λαχανικά στο φούρνο…

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος50 Λεπτά

Υλικά

  • 1½ κιλό μοσχαρίσιο φιλέτο ή νουά μόσχου
  • 1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 2 άσπρα ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 2-3 πράσα, κομμένα σε ροδέλες
  • 2-3 κλωναράκια σέλερι
  • 5 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα κατά μήκος
  • 1 ματσάκι από φρέσκο φασκόμηλο και θυμάρι
  • 1 βολβός σκόρδου, κομμένος στην μέση
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σοτάρουμε σε τηγάνι το κρέας στα ¾ από το ελαιόλαδο, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Βγάζουμε το κρέας, το βάζουμε σε ρηχό ταψί, το αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά και τα σοτάρουμε, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το μείγμα στο ταψί μαζί με το σκόρδο.
  • Ψήνουμε το κρέας και τα λαχανικά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°- 180° C για 45΄-50΄.
  • Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σάλτσα για το ψητό ανακατεύοντας τα ζουμάκια από το ταψί με τη μερίδα του ζωμού, 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο και 1 φλ. ζεστό νερό. Βράζουμε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Αποσύρουμε το κρέας από τον φούρνο, αφαιρούμε το σκόρδο και σερβίρουμε σε πιατέλα. Περιχύνουμε το ροστ μπιφ και τα λαχανικά με την αρωματική σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.
    close