Σουβλάκι κοτόπουλο

Σουβλάκι κοτόπουλο

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Δώστε ένα καλοκαιρινό twist στα κλασικά σουβλάκια κοτόπουλου και κάντε τα ακόμη πιο ζουμερά και απολαυστικά!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας30 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος10 Λεπτά

Υλικά

  • 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ κιλό στήθος κοτόπουλο χωρίς πέτσες και κόκαλα
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 250 γρ. μελιτζάνες φλάσκες
  • 1 κομμένη πιπεριά
  • 1 κύβος κότας της Knorr
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ λιώνουμε τον κύβο κότας με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε την πιπεριά, τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και τον άνηθο.
  • Κόβουμε το κοτόπουλο και τη μελιτζάνα σε κύβους και το μαρινάρουμε στο μίγμα για 30 λεπτά.
  • Περνάμε τους κύβους κοτόπουλου και μελιτζάνας, και την πιπεριά εναλλάξ σε σουβλάκια.
  • Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ψήνουμε τα σουβλάκια μαζί με τη μαρινάδα και το κρασί σκεπασμένα σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά από την κάθε πλευρά.
  • Τα σουβλάκια κοτόπουλο με μελιτζάνες σερβίρονται ζεστά.
  • Tip:

    Για να δώσουμε περισσότερη γεύση στις μελιτζάνες μας μπορούμε να τις μαρινάρουμε από νωρίτερα, βάζοντας τα κομμάτια από τις μελιτζάνες μέσα σε ένα μπολ με τριμμένο κυβάκι μυρωδικών σκόρδου Knorrκαι ελαιόλαδο.

close