Πιλάφι με μπέικον και λαχανικά

Πιλάφι με μπέικον και λαχανικά

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Πιπεριές, φασολάκια, αρακάς και ψιλοκομμένο μπέικον ενώνουν τις γευστικές δυνάμεις τους σε ένα νόστιμο πιλάφι που, μέσα σε 15 μόλις λεπτά, είναι έτοιμο να σερβιριστεί και να γοητεύσει!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας5 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος20 Λεπτά

Υλικά

  • 4 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 κύβος, Knorr Κύβοι Λαχανικών Βιολογικής Γεωργίας
  • ½ κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 2 φλ. ρύζι για πιλάφι
  • 5 φλ. ζεστό νερό
  • ½ φλ. αρακάς
  • 1 φλ. πράσινα λεπτά φασολάκια
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε το μπέικον στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και όταν μαραθεί ρίχνουμε τον κύβο λαχανικών και την πιπεριά.
  • Ρίχνουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 2΄ακόμη, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε κατόπιν το νερό, τον αρακά και τα φασολάκια.
  • Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε το ρύζι για 20΄, μέχρι απορροφήσει όλο το υγρό.
  • Σβήνουμε τη φωτιά, αφήνουμε για 2΄-3΄ και σερβίρουμε το πιλάφι.
    close