Ριγκατόνι με σάλτσα βασιλικού

Ριγκατόνι με σάλτσα βασιλικού

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Μια τέλεια συνταγή για ριγκατόνι αλλά και για όποιο άλλο ζυμαρικό προτιμάτε. Μοσχοβολάει βασιλικό και ρίγανη ενώ η σάλτσα έχει μια έντονη ελληνική πινελιά, αφού συνδυάζει την παρμεζάνα με φέτα!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας5 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος15 Λεπτά

Υλικά

  • 1 πακέτο (500 γρ.) ριγκατόνι
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

  • Για τη σάλτσα

  • ¼ φλ. φύλλα βασιλικού
  • 3 κίτρινες πιπεριές, ψημένες
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • ½ κ.σ. Άλτις Κλασικό
  • ¼ φλ. θρυμματισμένη φέτα
  • ¼ φλ. τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

  • Για τη σάλτσα βασιλικού, χτυπάμε στο μπλέντερ τον βασιλικό, τις πιπεριές και τη ρίγανη. Προσθέτουμε σε σταθερή ροή το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε τέλος με τα τυριά.
  • Στο μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου σε μπόλικο νερό μαζί με τη μερίδα του ζωμού. Στραγγίζουμε καλά.
  • Σερβίρουμε τα ριγκατόνι με την αρωματική σάλτσα βασιλικού και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Tip:

    Μπορούμε να αφαιρέσουμε τη φλούδα από τις πιπεριές, ώστε να είναι πιο εύπεπτες. .

close