Ριζότο α λα Μιλανέζε

Ριζότο α λα Μιλανέζε

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Πολλοί λένε ότι η «Μιλανέζικη» συνταγή, τους θυμίζει τα παιδικά τους χρόνια. Είναι ιδιαίτερα γευστική ενώ, στη συγκεκριμένη περίπτωση, με τον κρόκο, το ριζότο αποκτά μια εξαιρετική διάσταση!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος20 Λεπτά

Υλικά

  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. ζαμπόν καπνιστό, κομμένο σε κυβάκια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό
  • 2 φλ. ρύζι αρμπόριο ή καρναρόλι
  • ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 3-4 κλωστές (στίγματα) κρόκου Κοζάνης
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη Flora με βούτυρο
  • 1 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Για να ετοιμάσουμε τον ζωμό για το ριζότο βράζουμε τη μερίδα του ζωμού με 1½ λίτρο νερό για 2΄. Χαμηλώνουμε και αφήνουμε τον ζωμό να σιγοβράζει.
  • Σε φαρδιά κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το ζαμπόν στο ελαιόλαδο για 2΄-3΄, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 1΄-2΄ ακόμη, ανακατεύοντας συνεχώς. Σβήνουμε με το κρασί.
  • Προσθέτουμε τον κρόκο Κοζάνης και αρχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά τον ζωμό.
  • Βράζουμε για 20΄ περίπου, φροντίζοντας ώστε το ρύζι να απορροφά όλο τον ζωμό, πριν προσθέσουμε την επόμενη δόση.
  • Αποσύρουμε και ανακατεύουμε με το Flora με βούτυρο και την παρμεζάνα. Σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
    close