Ριζότο με κοτόπουλο & σαφράν

Ριζότο με κοτόπουλο & σαφράν

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Ιδανική ιδέα για το οικογενειακό Κυριακάτικο τραπέζι ή για μια βραδιά θαλπωρής με φίλους! Ένα πλούσιο, θρεπτικό, χορταστικό και πολύ νόστιμο ριζότο, αρωματισμένο με φρέσκο, δροσερό μαϊντανό!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος20 Λεπτά

Υλικά

  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Κότας
  • 4 φλ. νερό
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 3 κ.σ. Βιτάμ με βούτυρο
  • 1½ φλ. ρύζι αρμπόριο ή καρναρόλι
  • 4-5 στήμονες από κρόκο Κοζάνης (σαφράν)
  • 300 γρ. φιλέτο κοτόπουλου, βρασμένο και κομμένο σε λωρίδες
  • 3 κ.σ. φρέσκο γάλα
  • 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  • Σε μικρό κατσαρολάκι, βράζουμε τη μερίδα του ζωμού με 4 φλ. νερό για 2΄. Χαμηλώνουμε και αφήνουμε τον ζωμό να σιγοβράζει.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο Βιτάμ, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 2΄, μέχρι να γίνει διάφανο. Ρίχνουμε 1 φλ. από τον ζωμό και το σαφράν και αφήνουμε το ρύζι να απορροφήσει το υγρό.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, μέχρι να βράσε το ρύζι για 20΄.
  • Αποσύρουμε και ανακατεύουμε με το κοτόπουλο, το γάλα και τη μισή παρμεζάνα.
  • Σερβίρουμε το ριζότο ζεστό με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, την υπόλοιπη παρμεζάνα και τον μαϊντανό.
  • Tip:

    Η μοναδική, φίνα γεύση του κρόκου Κοζάνης αναδεικνύεται ιδανικά αν συνοδεύσουμε το ριζότο μας με ένα φρουτώδες, λευκό κρασί.

close