Ριζότο με λαχανικά

Ριζότο με λαχανικά

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Δοκιμάστε αυτό το πρωτότυπο «καταπράσινο» ριζότο, με πρωταγωνιστές το σέσκουλο και το σπανάκι και απολαύστε την κρεμώδη υφή του και την ιδιαίτερη, προκλητικά νόστιμη γεύση του!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας12 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος18 Λεπτά

Υλικά

  • 200 γραμμ. ρύζι για ριζότο
  • 2 μερίδες Ζωμός Λαχανικών "Σπιτικός" της Knorr διαλυμένο σε 2 lt καυτό νερό
  • 200 γραμμ. σέσκουλο
  • 200 γραμμ. σπανάκι
  • 2 αυγά
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 2 κ.σ Βιτάμ Soft
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 100 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σέσκουλο και το σπανάκι.
  • Βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με το Βιτάμ Soft, σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι, προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να γίνει διάφανο.
  • Παράλληλα χτυπάμε τα αυγά σ' ένα μπολ, προσθέτουμε τη μισή παρμεζάνα, , πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το σέσκουλο και το σπανάκι, ανακατεύουμε, περιχύνουμε με το κρασί και όταν έχει σχεδόν εξατμιστεί, ρίχνουμε 1 κουτάλα καυτό Ζωμό Λαχανικών "Σπιτικός" της Knorr, ανακατεύουμε, και κάθε φορά που το ρύζι τον απορροφά ρίχνουμε κι άλλο.
  • Όταν το ριζότο είναι έτοιμο, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε.
  • Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και σερβίρουμε.
close