Μπριζόλες με άγρια μανιτάρια

Μπριζόλες με άγρια μανιτάρια

5 (1) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Ξεφύγετε από το κλασικό μαγείρεμα της μπριζόλας με αυτή τη λαχταριστή και εύκολη συνταγή!

  • Σερβίρει2
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος15 Λεπτά

Υλικά

  • 10 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
  • 1 κύβος Knorr Κλασικός Ζωμός Βοδινού
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 2 μπριζόλες μοσχαρίσιες φιλέτο (περίπου 225 γρ. η καθεμία)
  • 2 μεγάλα μανιτάρια πλευρώτους
  • Ελαιόλαδο Άλτις για το σερβίρισμα
  • Κλωναράκια φρέσκου μαϊντανού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Μουσκεύουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι σε νερό για 15΄.
  • Προθερμάνουμε δύο τηγάνια, μέχρι να ζεσταθούν καλά.
  • Διαλύουμε τον κύβο στο ελαιόλαδο, μέσα σε ένα μικρό μπολ. Αλείφουμε με το μείγμα τις μπριζόλες, μόνο από τη μία πλευρά.
  • Βάζουμε τις μπριζόλες στο τηγάνι, ακουμπώντας τες με την καρυκευμένη τους πλευρά, και ψήνουμε για 3΄. Αλείφουμε και την άλλη πλευρά με το μείγμα του κύβου και τις γυρίζουμε. Ψήνουμε για 3΄ ακόμη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοψήνουμε τις μπριζόλες, γυρίζοντάς τες 1 ή 2 φορές.
  • Παράλληλα, αλείφουμε τα μανιτάρια πλευρώτους με ½ κ.σ. από το ελαιόλαδο, τα βάζουμε στο δεύτερο σκεύος και τα ψήνουμε για 2΄-3΄ από κάθε πλευρά. Βγάζουμε από το σκεύος και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.
  • Στραγγίζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι από το νερό, τα αλείφουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στο δεύτερο σκεύος για λίγα λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα προσθέτουμε στα μανιτάρια πλευρώτους.
  • Σερβίρουμε τα μανιτάρια με τις μπριζόλες, γαρνίροντας με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και κλωναράκια μαϊντανού.
    close