Πατάτες ογκρατέν με τυριά

Πατάτες ογκρατέν με τυριά

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Πατάτες ογκρατέν με τυριά. Ένα πιάτο το οποίο απευθύνεται στους λάτρεις των τυριών! Μια ιδιαίτερη γεύση η οποία σίγουρα αφ’ ότου την δοκιμάσετε θα βρίσκεται στο τραπέζι σας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας30 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος45 Λεπτά

Υλικά

  • ½ κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε ψιλές φέτες
  • 500 ml γάλα 3,5% λιπαρά
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. γκούντα τριμμένο
  • 150 γρ. ένταμ τριμμένο
  • 500 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • 100 γρ. Βιτάμ με βούτυρο
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό ξηρό
  • 1 Knorr «Σπιτικός» ζωμός Βοδινού
  • Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

  • Αλείφουμε ένα ταψί με λίγο Βιτάμ με βούτυρο και στρώνουμε τις κομμένες πατάτες.
  • Σε ένα σκεύος ρίχνουμε το σκόρδο, το γάλα και την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι και το αλάτι, το Βιτάμ με Βούτυρο και τον Knorr «Σπιτικός» ζωμό βοδινού και θερμαίνουμε καλά μέχρι να λιώσει ο ζωμός.
  • Αδειάζουμε το ζεστό γάλα στο ταψί, προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και το τριμμένο γκούντα μέσα στο ταψί και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
  • Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 170ºC για 45’.
  • Tip:

    Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα μαλακά τυριά με καπνιστό ρεγκάτο ή τυρί Μετσόβου.

close