Φασολάδα με σύγκλινο Μάνης

Φασολάδα με σύγκλινο Μάνης

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Ένα πιάτο το οποίο έρχεται κατευθείαν από τη Μάνη. Είναι ιδιαίτερα θρεπτικό και γευστικό.

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας30 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος25 Λεπτά

Υλικά

  • ½ κιλό άσπρα ξερά φασόλια
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 150 γρ. σύγκλινο Μάνης, κομμένο σε κύβους
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε κύβους
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 150 γρ. σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. καρότο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 μερίδες Κnorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών ή 2 κύβους για Όσπρια Knorr
  • 2 μέτριες ντομάτες, κομμένες σε κύβους
  • ½ φλ. ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας Pummarό Passata Κλασικό
  • 2 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
  • ½ κ.γ. πάπρικα, γλυκιά ή καυτερή
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Μουλιάζουμε τα φασόλια αποβραδίς σε κρύο νερό. Στη συνέχεια, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε να βράσουν με μπόλικο νερό για 30΄ περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε τα φασόλια και πετάμε το πρώτο νερό.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σύγκλινο, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το σέλερι και το καρότο για 5΄-7΄, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
  • Προσθέτουμε κατόπιν τα φασόλια, τις 2 μερίδες του ζωμού ή τους 2 κύβους, τις ντομάτες, τον χυμό ντομάτας, το κύμινο, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για 15΄-20΄, μέχρι να χυλώσει.
  • Tip:

    Εναλλακτικά, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το σύγκλινο Μάνης με χωριάτικο λουκάνικο.

close