Γίγαντες πλακί με λουκάνικο

Γίγαντες πλακί με λουκάνικο

4 (1) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Οι γίγαντες είναι ένα κλασσικό φαγητό της ελληνικής κουζίνας. Η προσθήκη των λουκάνικων καθιστούν το πιάτο ακόμα πιο γευστικό. Όσον αφορά το πορτοκάλι, δίνει στο πιάτο μια μυρωδιά η οποία θα σας μείνει αξέχαστη!

  • Σερβίρει6
  • Χρόνος προετοιμασίας60 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος60 Λεπτά

Υλικά

  • 250 γρ. φασόλια γίγαντες
  • 200 γρ. λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε κύβους 2 εκ.
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών ή 1 Κύβο για Όσπρια Knorr
  • ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε ροδέλες
  • 3-4 πιπεριές κέρατο ή 2-3 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε λεπτές ροδέλες
  • 1 συσκευασία Knorr Έτοιμη Σάλτσα για Ζυμαρικά Napoletana Κλασική Ιταλική
  • 1 πορτοκάλι (κατά προτίμηση ακέρωτο και με τη φλούδα), κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 φλ. σέλινο, κομμένο σε ροδέλες (μόνο τα φύλλα και οι μίσχοι)
  • 1 κ.γλ. πάπρικα σε σκόνη
  • 3 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά (γαλέτα)
  • Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  • Μουλιάζουμε τα φασόλια για 12 ώρες σε κρύο νερό για να φουσκώσουν και να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
  • Σκεπάζουμε τα φασόλια με κρύο νερό, προσθέτουμε τον ζωμό ή τον κύβο και τα αφήνουμε να βράσουν για 1 ώρα περίπου, σε χαμηλή φωτιά. Ξαφρίζουμε όσες φορές είναι απαραίτητο.
  • Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τη μισή ποσότητα
  • από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε τα λαχανικά από τη φωτιά όταν μαλακώσουν.
  • Στραγγίζουμε τους γίγαντες και κρατάμε ξεχωριστά τον ζωμό τους. Μεταφέρουμε τους γίγαντες σε πυρίμαχο ταψί ή σε πυρέξ και προσθέτουμε την έτοιμη σάλτσα για ζυμαρικά, το μείγμα της πιπεριάς και του κρεμμυδιού, το πορτοκάλι, το σέλινο και την πάπρικα.
  • Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε το φαγητό με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και με 1 φλ. από τον ζωμό των φασολιών που κρατήσαμε ξεχωριστά. Πασπαλίζουμε τέλος με την τριμμένη φρυγανιά.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 1 ώρα. Προσθέτουμε το λουκάνικο 40΄ περίπου μετά την έναρξη του ψησίματος. Αποσύρουμε από τον φούρνο. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή κρύο.
    close