Φασόλια μαυρομάτικα με ρύζι

Φασόλια μαυρομάτικα με ρύζι

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Πρόκειται για ένα πιάτο το οποίο το επιλέγουμε συνήθως να το μαγειρέψουμε την περίοδο της νηστείας. Είναι ένα θρεπτικό πιάτο το οποίο έχοντας το ρύζι ως συνοδευτικό το κάνει πιο νόστιμο και ελαφρύ.

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας5 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος45 Λεπτά

Υλικά

  • 250 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
  • 80 γρ. ρύζι καρολίνα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί
  • 1½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Κότας ή 1 Κύβο για Όσπρια Knorr
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ξεπλένουμε καλά τα φασόλια και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 30΄ περίπου. Ξαφρίζουμε κατά διαστήματα, εάν είναι απαραίτητο.
  • Σουρώνουμε κατόπιν τα φασόλια, τα ξεπλένουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, σκεπάζοντας τα με ζεστό νερό.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και τον ζωμό ή τον κύβο, αλατίζουμε, και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15΄ περίπου.
  • Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να πάρει χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το ξίδι.
  • Τέλος, σουρώνουμε τα βρασμένα φασόλια με το ρύζι, τα βάζουμε σε ένα μπολ και σερβίρουμε ανακατεύοντας με το μείγμα του κρεμμυδιού.
  • Tip:

    Για να ενισχύσουμε τη γεύση και την υφή του πιάτου μας, μπορούμε να προσθέσουμε στο σερβίρισμα τραγανά κρουτόν και τριμμένη παρμεζάνα.

close