Ρεβύθια με χοιρινό και πράσο

Ρεβύθια με χοιρινό και πράσο

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Τα Ρεβύθια με χοιρινό και πράσο είναι η πιο γευστική συνταγή η οποία περιλαμβάνει ρεβίθια. Είναι ιδιαίτερα γευστική και πρωτότυπη. Για περισσότερη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε στο τέλος τριμμένη φέτα.

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος60 Λεπτά

Υλικά

  • ½ κιλό ρεβίθια, μουλιασμένα από το βράδυ με νερό και λίγη σόδα μαγειρικής
  • 350 γρ. χοιρινό μπούτι, κομμένο σε κομμάτια
  • 150 ml ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 2 πράσα, κομμένα σε κομμάτια
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Μπουκέτο Μυρωδικών ή 1 Κύβο για Όσπρια Knorr
  • 1½ κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ξεπλένουμε τα ρεβίθια πολύ καλά και τα σουρώνουμε
  • Σοτάρουμε ελαφρά στο ελαιόλαδο το κρέας, το κρεμμύδι και το πράσο και για 10΄, ρίχνουμε τα ρεβίθια και συμπληρώνουμε ζεστό νερό, τόσο ώστε να τα σκεπάζει.
  • Προσθέτουμε τη μερίδα του ζωμού ή τον κύβο, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε, μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά.
  • Διαλύουμε το αλεύρι στον χυμό λεμονιού και το ρίχνουμε στο σκεύος 10΄ πριν αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το φαγητό να χυλώσει.
  • Tip:

    Εναλλακτικά, όταν τα ρεβίθια χυλώσουν, μπορούμε να τα μεταφέρουμε σε πυρίμαχο σκεύος, να προσθέσουμε λίγη τριμμένη φέτα και να τα ψήσουμε στον φούρνο, μέχρι να ροδίσει η φέτα.

close