Ρεβύθια ραγού με μοσχαράκι

Ρεβύθια ραγού με μοσχαράκι

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Δοκιμάστε κάτι διαφορετικό και πρωτότυπο μαγειρεύοντας αυτή τη συνταγή! Τα ρεβύθια ραγού με μοσχαράκι και μυζήθρα είναι ένα πιάτο ιδιαίτερα γευστικό το οποίο θα αγαπήσει όλη η οικογένεια!

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος60 Λεπτά

Υλικά

  • ½ κιλό ρεβίθια
  • 1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο (κατά προτίμηση από ποντίκι ή λάπα), κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο, κομμένο σε φέτες
  • 1 κλαδάκι σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • ½ κιλό ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Βοδινού ή 1 Κύβος Knorr Ζωμός για Όσπρια
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2-3 γαρίφαλα
  • 1-2 κ.σ. ξερή μυζήθρα, τριμμένη για το σερβίρισμα
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ σε κρύο νερό.
  • Σοτάρουμε το κρέας και τα λαχανικά στο ελαιόλαδο και προσθέτουμε την ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε, συμπληρώνουμε νερό, τόσο ώστε να σκεπάζει το κρέας, και βράζουμε για 10΄-15΄.
  • Στραγγίζουμε τα ρεβίθια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
  • Συμπληρώνουμε, όσο νερό χρειάζεται, για να σκεπαστούν όλα τα υλικά, προσθέτουμε τον ζωμό ή τον κύβο και προαιρετικά τα μπαχαρικά και βράζουμε σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να μαγειρευτούν και να δέσουν τα υλικά.
  • Σερβίρουμε το φαγητό με λίγη τριμμένη ξερή μυζήθρα.
  • Tip:

    Για περισσότερη γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε ½ πορτοκάλι, με την φλούδα του χαραγμένη σε κομμάτια, κατά την διάρκεια του μαγειρέματος.

    Για την επιλογή των υλικών, προτιμάμε τη λάπα, ως πιο γευστικό και λιπαρό μέρος του κρέατος, με χαμηλότερο κόστος αγοράς.

close