Ρεβίθια σούπα

Ρεβίθια σούπα

4 (2) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Ένα πιάτο ιδανικό για τις κρύες μέρες του χειμώνα! Η σούπα με ρεβίθια είναι μια απλή και πολύ γευστική σούπα. Επίσης, είναι ιδιαίτερα θρεπτική και άριστη πηγή πρωτεϊνης!

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος70 Λεπτά

Υλικά

  • 1 κιλό ρεβίθια
  • 2 κ.σ. σόδα μαγειρικής
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών ή 1 Κύβο για Όσπρια Knorr
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Μπουκέτο Μυρωδικών
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν για 8-10 ώρες σε κρύο νερό με 1 κ.σ. σόδα μαγειρικής.
  • Στραγγίζουμε τα ρεβίθια, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη σόδα και τα τυλίγουμε σε μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα. Τα τρίβουμε με δύναμη επάνω σε πάγκο, με γρήγορες κυκλικές κινήσεις, μέχρι να ξεφλουδιστούν.
  • Στη συνέχεια, βάζουμε τα ρεβίθια σε τρυπητό και τα ξεπλένουμε πολύ καλά σε κρύο τρεχούμενο νερό.
  • Ρίχνουμε τα ρεβίθια στην κατσαρόλα με ανάλογο κρύο νερό, τις 2 μερίδες από τους ζωμούς ή την μερίδα Μυρωδικών και τον κύβο Οσπρίων, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Βράζουμε τη σούπα για 1 ώρα και 10΄, μέχρι να χυλώσει. Ξαφρίζουμε ανά διαστήματα, εάν είναι απαραίτητο.
  • Tip:

    Μπορούμε να σερβίρουμε τη σούπα γαρνίροντάς τη με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, ξερό ή φρέσκο, μαριναρισμένο σε χυμό λεμονιού.

close