Ανοιχτή πίτα με κοτόπουλο και σπανάκι

Ανοιχτή πίτα με κοτόπουλο και σπανάκι

3 (1) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Φροντίστε τον εαυτό σας σήμερα μαγειρεύοντας μία υπέροχη συνταγή. Mία πολύ γευστική και θρεπτική πίτα είναι η ανοιχτή πίτα με κοτόπουλο και σπανάκι. Μπορείτε να χρησιμοποιήστε επίσης για περισσότερη γεύση διάφορα λαχανικά.

  • Σερβίρει6
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος25 Λεπτά

Υλικά

  • 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1½ κ.σ. Βιτάμ με βούτυρο
  • 1 φάκελος Knorr Σάλτσα για ζυμαρικά Carbonara
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 300 γρ. σπανάκι, φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 200 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα

Εκτέλεση

  • Σε βαθύ αντικολλητικό σκεύος, σοτάρουμε το κοτόπουλο σε 1 κ.σ. Βιτάμ για 5΄-7΄, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Προσθέτουμε στο σκεύος τη σάλτσα Carbonara ανακατεμένη με την κρέμα γάλακτος και βράζουμε για 5΄ περίπου.
  • Ρίχνουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε για 1΄-2΄ και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Αλείφουμε το ταψί με το υπόλοιπο Βιτάμ και απλώνουμε προσεκτικά το φύλλο σφολιάτας. Σκεπάζουμε με το μείγμα του κοτόπουλου και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί. Περιχύνουμε τέλος με τα αυγά.
  • Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 25΄, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
  • Αποσύρουμε από τον φούρνο και αφήνουμε την πίτα να σταθεί για 10΄ περίπου πριν την κόψουμε.
  • Tip:

    Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το σπανάκι με μπρόκολο, μανιτάρια ή κολοκύθια.

close