Kλασική Quiche Lorraine

Kλασική Quiche Lorraine

4.5 (2) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Ένα από τα πιο νόστιμα ορεκτικά είναι η κλασική Quiche Lorraine. Πολύ ελαφρύ και γευστικό πιάτο για όλη την οικογένεια.

  • Σερβίρει6
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος30 Λεπτά

Υλικά

  • 1 ζύμη για τάρτα, έτοιμη ή σπιτική
  • 250 γρ. μπέικον άπαχο κομμένο σε κύβους ½ εκ.
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 φάκελος Knorr Σάλτσα για Ζυμαρικά Carbonara ή 1 φάκελος Knorr Σάλτσα για Ζυμαρικά 4 Τυριά
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 250 γρ. τυρί τριμμένο, γραβιέρα ή έμενταλ
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  • Ψήνουμε τη βάση της τάρτας στον φούρνο και την αφήνουμε κατόπιν να κρυώσει.
  • Σοτάρουμε ελαφρά το μπέικον σε μέτρια φωτιά. Αποσύρουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά και το περιεχόμενο του φακέλου της σάλτσας. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι.
  • Απλώνουμε ομοιόμορφα στη βάση της τάρτας, που έχει στο μεταξύ κρυώσει, το τυρί και το μπέικον και τα περιχύνουμε με το μείγμα της σάλτσας.
  • Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 30΄ περίπου.
  • Αποσύρουμε από τον φούρνο, φροντίζοντας ώστε η γέμιση της τάρτας να έχει ψηθεί αλλά να παραμένει αφράτη.
    close