Κοτόπιτα με πράσο

Κοτόπιτα με πράσο

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Μια υπέροχη χειμωνιάτικη πίτα είναι η κοτόπιτα με πράσο. Εύκολη και νόστιμη συνταγή την οποία θα λατρέψει όλη η οικογένεια.

  • Σερβίρει8-10
  • Χρόνος προετοιμασίας30 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος30 Λεπτά

Υλικά

  • 3 κ.σ. Flora με βούτυρο
  • 2 πράσα κομμένα, σε χοντρές ροδέλες
  • 25 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλ. φρέσκο γάλα με χαμηλά λιπαρά, χλιαρό
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Κότας ή Λαχανικών
  • 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε κύβους
  • 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
  • 1 έτοιμο φύλλο σφολιάτας
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε αντικολλητικό σκεύος, λιώνουμε τη μισή ποσότητα από το Flora και σοτάρουμε το πράσο για 4΄-5΄ σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει. Αποσύρουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνουμε το υπόλοιπο Flora και αρχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι. Ανακατεύουμε κυκλικά, σε ομοιογενές μείγμα.
  • Αρχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά το γάλα, στο οποίο έχουμε προηγουμένως διαλύσει τον ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Ρίχνουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά για 10΄ περίπου. Εάν είναι απαραίτητο, αραιώνουμε με λίγο χλιαρό γάλα ακόμη, έτσι ώστε να μην είναι πολύ πηχτό το μείγμα.
  • Προσθέτουμε τέλος το πράσο και καρυκεύουμε με το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε ελαφρά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ταρτιέρα, την οποία έχουμε αλείψει με τη μισή ποσότητα από το αυγό.
  • Σκεπάζουμε τη γέμιση με το φύλλο σφολιάτας, κολλώντας τις άκρες του στις πλευρές της ταρτιέρας. Αλείφουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο αυγό.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 20΄-30΄, μέχρι να αποκτήσει η κοτόπιτα χρυσαφένια κρούστα.
  • Tip:

    Δεν τρυπάμε το φύλλο σφολιάτας πριν το ψήσιμο για να παραμείνει λείο και για να μην στεγνώσει η γέμιση κατά το ψήσιμο.

close