Πατατόπιτα με κιμά χωρίς φύλλο

Πατατόπιτα με κιμά χωρίς φύλλο

5 (1) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Δοκιμάστε να φτιάξετε κάτι διαφορετικό. Η πατατόπιτα με κιμά είναι μια συνταγή εύκολη, γρήγορη και πολύ νόστιμη. Μόλις αποκτήσατε ένα νέο – αγαπημένο φαγητό.

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος30 Λεπτά

Υλικά

  • 1 συσκευασία (3 φακελάκια) Knorr Πουρές Πατάτας με γάλα
  • 3 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 500 γρ. χοιρινός κιμάς (κατά προτίμηση άπαχος)
  • 2 καρότα, καθαρισμένα και τριμμένα
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Βοδινού
  • 1 ξύλο κανέλας
  • ½ φλ. νερό
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά (γαλέτα)
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε τον πουρέ πατάτας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε αντικολλητικό σκεύος, σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμη.
  • Ρίχνουμε το καρότο, τη μερίδα του ζωμού, την κανέλα και το νερό. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 15΄. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με τα αυγά.
  • Στρώνουμε το μείγμα του κιμά σε ένα ταψάκι, τον σκεπάζουμε ομοιόμορφα με τον πουρέ και πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 30΄ περίπου, έως ότου ροδίσει η πίτα.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε την πίτα να κρυώσει για λίγη ώρα, πριν την κόψουμε. Σερβίρουμε σε μερίδες.
    close