Πατατόπιτα με πράσο

Πατατόπιτα με πράσο

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Μία συνταγή για μια εύκολη και γρήγορη πίτα. Η πατατόπιτα με πράσο είναι ιδιαίτερα νόστιμη. Για περισσότερη γεύση μπορείτε να προσθέσετε στη γεύση άνηθο ή μάραθο.

  • Σερβίρει6-8
  • Χρόνος προετοιμασίας30 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος40 Λεπτά

Υλικά

  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών
  • 2 φλ. νερό χλιαρό (για τον πουρέ πατάτας)
  • 1 φάκελος Knorr Πουρές Πατάτας
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. Βιτάμ Culinesse
  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
  • ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Διαλύουμε τη μερίδα του ζωμού στο νερό που θα χρησιμοποιήσουμε για τον πουρέ πατάτας.
  • Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε τον πουρέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τον πουρέ στην άκρη.
  • Σε αντικολλητικό σκεύος, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο σε 1-2 κ.σ. Βιτάμ Culinesse. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε το μείγμα με τον πουρέ, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Σε τετράγωνο ταψί, ελαφρά αλειμμένο με Βιτάμ, απλώνουμε τα μισά χωριάτικα φύλλα και μοιράζουμε ομοιόμορφα το μείγμα του πουρέ.
  • Σκεπάζουμε με το υπόλοιπα χωριάτικα φύλλα και αλείφουμε με το υπόλοιπο Βιτάμ.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 35΄-40΄.
  • Tip:

    Μπορούμε να προσθέσουμε στη γέμιση ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο ή μάραθο, για περισσότερη γεύση.

close