Σφολιάτα με βλίτα και κολοκυθάκια

Σφολιάτα με βλίτα και κολοκυθάκια

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Φροντίστε τον εαυτό σας σήμερα μαγειρεύοντας Σφολιάτα με βλίτα και κολοκυθάκια. Ένα γεύμα θρεπτικό και γευστικό το οποίο θα σας εντυπωσιάσει!

  • Σερβίρει6-8
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος35 Λεπτά

Υλικά

  • 200 γρ. Βιτάμ Κλασικό
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 3 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
  • 300 γρ. μικρά κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες μεσαίου μεγέθους
  • ½ κιλό βλίτα, καθαρισμένα και πλυμένα
  • 100 γρ. χυμός τομάτας Pummarò Κλασικό
  • 2 φλ. νερό
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών
  • 2-3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη (γαλέτα)
  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας (2 φύλλα)
  • 200 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι (ή καπνιστό τυρί της αρεσκείας μας)
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα βαθύ σκεύος ζεσταίνουμε τα 2/3 της ποσότητας του Βιτάμ και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες, τα κολοκυθάκια, τα βλίτα και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς τα λαχανικά.
  • Προσθέτουμε στη συνέχεια τον χυμό ντομάτας, το νερό και τη μερίδα του ζωμού και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει, ώσπου να απορροφηθεί η μεγαλύτερη ποσότητα από τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη φρυγανιά και ανακατεύουμε.
  • Στη συνέχεια, αλείφουμε ένα μεσαίου μεγέθους ταψί με την υπόλοιπη ποσότητα από το Βιτάμ, στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε επάνω ομοιόμορφα τη γέμιση με τα λαχανικά και τα μυρωδικά. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.
  • Σκεπάζουμε τη γέμιση με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, κλείνοντας προσεκτικά στις άκρες για να μην χυθεί η γέμιση κατά το ψήσιμο.
  • Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 35΄.
  • Tip:

    Για τέλεια υφή, τρίβουμε τα κολοκυθάκια με λίγο αλάτι, πριν τα χρησιμοποιήσουμε, και τα αφήνουμε κατόπιν να στραγγίξουν καλά τα επιπλέον υγρά τους.

close