Τυρόψωμο πίτσα

Τυρόψωμο πίτσα

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Η συνταγή αυτή απευθύνεται στους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας! Η γνωστή σε όλους μας αγαπημένη μας πίτσα γίνεται ακόμα πιο γευστική με την προσθήκη του τυρόψωμου. Το τυρόψωμο πίτσα είναι μια συνταγή για όλη την οικογένεια!

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας65 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος30 Λεπτά

Υλικά

  • 25 γρ. νωπή μαγιά
  • 4 κ.σ. γάλα, χλιαρό
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 225 γρ. αλεύρι σκληρό, κοσκινισμένο
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
  • 50 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 1 φλ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 40 γρ. Βιτάμ με βούτυρο, λιωμένο
  • ½ κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις για το άλειμμα του ταψιού
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
  • 1 συσκευασία Knorr Έτοιμη Σάλτσα για ζυμαρικά Napoletana
  • 1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
  • 1 κ.γ. θυμάρι, αποξηραμένο
  • 1 μικρό χωριάτικο λουκάνικο, κομμένο σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε ροδέλες
  • 300 γρ. τριμμένο κασέρι ή τριμμένη μοτσαρέλα

Εκτέλεση

  • Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα και ανακατεύουμε με τη ζάχαρη.
  • Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και προσθέτουμε τη μαγιά. Πλάθουμε το ζυμάρι για λίγα λεπτά.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αυγό, τα τυριά και το Βιτάμ και ζυμώνουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Σκεπάζουμε τη ζύμη με βρεγμένη πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1 ώρα.
  • Τοποθετούμε τη ζύμη σε ταψί, αλειμμένο με ελαιόλαδο, και την απλώνουμε με τα δάχτυλα, μέχρι να λεπτύνει αρκετά και να καλύψει όλη τη βάση.
  • Απλώνουμε επάνω στη ζύμη ομοιόμορφα την έτοιμη σάλτσα και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το θυμάρι.
  • Προσθέτουμε το λουκάνικο και την πιπεριά (ή άλλα υλικά της αρεσκείας μας) και τελειώνουμε με το τριμμένο τυρί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 30΄.
    close