Χορτόπιτα φόρμας με κρέμα

Χορτόπιτα φόρμας με κρέμα

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Μία πολύ νόστιμη συνταγή είναι η συνταγή της χορτόπιτας φόρμας με κρέμα! Η κρέμα κάνει τη συνταγή λαχταριστή και πολύ γευστική! Δοκιμάστε τη και σίγουρα το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει.

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος60 Λεπτά

Υλικά

  • 10 φύλλα κρούστας
  • ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις (για το άλειμμα)
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Κότας
  • 4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
  • ½ κιλό διάφορα χόρτα εποχής (σέσκουλα, καυκαλήθρες, μυρώνια, σπανάκι ή άλλα), ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 1 φλ. φέτα, κομμένη σε κύβους
  • 1 φλ. γραβιέρα, τριμμένη
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε επίπεδη επιφάνεια εργασίας, απλώνουμε τα φύλλα, το ένα επάνω στο άλλο, και τα σκεπάζουμε με βρεγμένη πετσέτα.
  • Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε το γάλα στο οποίο έχουμε διαλύσει τη μερίδα του ζωμού. Βγάζουμε 1 φλ. από το μείγμα, διαλύουμε το αλεύρι και ξαναρίχνουμε στο σκεύος. Σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να πήξει η κρέμα.
  • Στο μεταξύ, μαραίνουμε τα χόρτα εποχής και το το πράσο σε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με τον άνηθο.
  • Ενώνουμε τα χορταρικά με το μείγμα της κρέμας και τέλος ανακατεύουμε με τα αυγά, τα τυριά, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Αλείφουμε με ελαιόλαδο μια στρογγυλή φόρμα για κέικ (με τρύπα στη μέση) και στρώνουμε 8 φύλλα κρούστας. Αλείφουμε τα φύλλα μεταξύ τους με ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να εξέχουν από τη φόρμα.
  • Προσθέτουμε το μείγμα της γέμισης και της κρέμας και σκεπάζουμε με τα φύλλα που εξέχουν καθώς και τα 2 τελευταία ολόκληρα φύλλα.
  • Αλείφουμε την πίτα με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 1 ώρα. Αποσύρουμε και αφήνουμε την πίτα να κρυώσει, πριν την ξεφορμάρουμε.
    close