Πιπερόπιτα πολύχρωμη

Πιπερόπιτα πολύχρωμη

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Μια πίτα γεμάτη χρώματα και αρώματα από τη μελιτζάνα και τις πιπεριές, που την κάνουν να μυρίζει… περιβόλι! Είναι πρωτότυπη και ιδιαίτερα γευστική, ιδανική για πρώτο αλλά και για κυρίως πιάτο!

  • Σερβίρει6
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος45 Λεπτά

Υλικά

  • ½ κιλό πιπεριές χρωματιστές, ψιλοκομμένες
  • 1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 μελιτζάνα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 200 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
  • 2 κύβοι Knorr Κλασικός Ζωμός Λαχανικών, τριμμένοι
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας

  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
  • 1 φλ. Βιτάμ Culinesse
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 φλ. ζεστό γάλα
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 1 φλ. τριμμένο τυρί (κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα)
  • ¼ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε βαθύ τηγάνι, σοτάρουμε τις πιπεριές στο μισό ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τη μελιτζάνα και σοτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμη. Ανακατεύουμε με τη φέτα και τους κύβους λαχανικών.
  • Σε επίπεδη επιφάνεια εργασίας, απλώνουμε τα φύλλα και τα σκεπάζουμε με βρεγμένη πετσέτα.
  • Για την μπεσαμέλ, ανακατεύουμε σε ένα κατσαρολάκι το Βιτάμ Culinesse με το αλεύρι σε λείο μείγμα, σε χαμηλή φωτιά.
  • Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα, μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε και ανακατεύουμε με τα αυγά, το τυρί, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
  • Στη συνέχεια, ανακατεύουμε την μπεσαμέλ με το μείγμα της πιπεριάς.
  • Σε ένα ταψάκι, στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας, αλειμμένα με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, αλειμμένα με ελαιόλαδο.
  • Χαράσσουμε την πίτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 45΄.
close