Στήθος γαλοπούλας τυλιγμένο σε προσούτο

Στήθος γαλοπούλας τυλιγμένο σε προσούτο

5 (2) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Το περίφημο προσούτο συναντά το κατακόκκινο κράνμπερι για να δημιουργήσουν ένα πολύ ξεχωριστό, εκλεκτό πιάτο, στο οποίο κυριαρχεί η πρωτότυπη σάλτσα. Δοκιμάστε το και θα εντυπωσιάσετε!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος40 Λεπτά

Υλικά

  • 1½ κιλό φιλέτο από στήθος γαλοπούλας (χωρίς δέρμα)
  • 3 κ.σ. Βιτάμ Culinesse
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
  • 150 γρ. προσούτο ή άλλο καπνιστό ζαμπόν, κομμένο σε πολύ λεπτές μακριές φέτες
  • ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΑΝΜΠΕΡΙ
  • 1 μερίδα Knοrr «Σπιτικός» Ζωμός σε γεύση της επιλογής μας
  • 1 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
  • ½ φλ. κράνμπερι (από κονσέρβα), στραγγισμένα

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα φιλέτα γαλοπούλας σε επίπεδη επιφάνεια εργασίας και τα αλείφουμε με 1 κ.σ. Βιτάμ Culinesse, το ξύσμα λεμονιού και το δενδρολίβανο.
  • Τυλίγουμε καλά τη γαλοπούλα με το προσούτο, με τρόπο ώστε να επικαλύπτονται ελαφρά οι φέτες μεταξύ τους.
  • Σε αντικολλητικό σκεύος, ροδίζουμε τη γαλοπούλα στο υπόλοιπο Βιτάμ Culinesse, προσέχοντας να μην ανοίξουν οι φέτες του αλλαντικού.
  • Βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 40΄, μέχρι τα υγρά στο σκεύος να είναι διαυγή.
  • Αποσύρουμε και αφήνουμε το φιλέτο να «σταθεί» για 10΄, πριν το κόψουμε.
  • Για τη σάλτσα, ανακατεύουμε σε μικρό κατσαρολάκι τα ζουμάκια από το ταψί με τη μερίδα του ζωμού, το κρασί και τα κράνμπερι, σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε για 5΄.
  • Κόβουμε προσεκτικά το φιλέτο γαλοπούλας σε φέτες και σερβίρουμε περιχύνοντας με τη σάλτσα κράνμπερι.
  • Tip:

    Η γαλοπούλα τυλιγμένη με φέτες προσούτο ταιριάζει μοναδικά με πατάτες φούρνου με δεντρολίβανο και κόκκινο λάχανο μπρεζέ.

close