Φιλετάκια γαλοπούλας με ρύζι & παρμεζάνα

Φιλετάκια γαλοπούλας με ρύζι & παρμεζάνα

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Μπορεί να έχουν και οι «κόκκινες» σάλτσες τη χάρη τους, αλλά σε αυτή την πολύ νόστιμη συνταγή, η λευκή κρεμώδης σάλτσα με την παρμεζάνα δένει υπέροχα με τις μπουκιές της γαλοπούλας!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος20 Λεπτά

Υλικά

  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Κότας
  • 500 γρ. φιλέτο γαλοπούλας, κομμένο σε μπουκιές
  • 1 φάκελος Knorr Κοτόσουπα με Φιδέ
  • 1½ φλ. φρέσκο γάλα
  • 3 κ.σ. Βιτάμ με βούτυρο
  • 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 1 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • ½ κ.γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 2½ φλ. ρύζι γλασέ ή φιδές
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τη μερίδα του ζωμού με 4 φλ. νερό για 3΄-4΄ σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τη γαλοπούλα, χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε για 15΄.
  • Βγάζουμε τη γαλοπούλα με τρυπητή κουτάλα και την αφήνουμε στην άκρη. Ρίχνουμε στον ζωμό το περιεχόμενο του φακέλου της σούπας και ετοιμάζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε τη μισή σούπα με το γάλα, για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα. Κρατάμε την υπόλοιπη για να βράσουμε το ρύζι.
  • Σε δεύτερο σκεύος, λιώνουμε το Βιτάμ και ανακατεύουμε με το αλεύρι σε λείο μείγμα. Προσθέτουμε το μείγμα της σούπας με το γάλα και ανακατεύουμε, μέχρι να πήξει.
  • Ρίχνουμε τους κρόκους, την παρμεζάνα και το μοσχοκάρυδο και αποσύρουμε τη σάλτσα από τη φωτιά.
  • Αραιώνουμε την υπόλοιπη σούπα με 2 φλ. νερό και βράζουμε το ρύζι ή τον φιδέ. Σερβίρουμε γαρνίροντας με τα φιλετάκια της γαλοπούλας και περιχύνουμε το φαγητό με την πλούσια σάλτσα παρμεζάνας.
close