Φασολάκια με φέτα

Φασολάκια με φέτα

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Ένα από τα πιο κλασικά λαδερά φαγητά, τα φασολάκια, αποκτά ιδιαίτερη γεύση με την προσθήκη φέτας.

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος60 Λεπτά

Υλικά

  • ½ ματσάκι ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 1 φλιτζανάκι λευκό κρασί
  • 150 γρ. τριμμένη φέτα
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 μέτριες ώριμες τομάτες
  • 1 κιλό καθαρισμένα φασολάκια τσαουλιά
  • ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο Άλτις
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 Knorr«Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών
  • 2 φλιτζάνια σπιτική τομάτα Pumaro
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τις τομάτες. Τις σοτάρουμε με τα κρεμμύδια και το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε τα 2 φλιτζάνια Pumaro, τα φασολάκια, το δυόσμο, αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους και αλατοπιπερώνουμε.
  • Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε και μισό φλιτζάνι νερό, τον «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 30-40 λεπτά.
  • Πασπαλίζουμε τα φασολάκια με τη φέτα και το μαϊντανό, και τα αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά στη φωτιά πριν τα σερβίρουμε.
  • Tip:

    Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σύγκλινο, ή απάκι, ή μπέικον για ιδιαίτερη γεύση.

close