Φρέσκα φασόλια με πράσα
Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή με φρέσκα φασόλια και πράσα στον φούρνο και είναι σίγουρο ότι θα τη φτιάχνετε συχνά!
- Σερβίρει4
- Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος30 Λεπτά
Υλικά
- 500 γρ. φρέσκα φασόλια
- 1 κουταλιά της σούπας Extra Γεύση Λαχανικών της Knorr
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο Άλτις
- 3 πράσα, μόνο το άσπρο στέλεχος, ψιλοκομμένα
- ½ μάτσο σέλινα, ψιλοκομμένα
- ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 3 τομάτες μεσαίου μεγέθους, τριμμένες
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Εκτέλεση
- Βράζετε τα φρέσκα φασόλια σε αλατισμένο νερό για 20 περίπου λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Τα στραγγίζετε σε ένα τρυπητό και τα βάζετε σε ένα μεγάλο ρηχό ταψί.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200º C.
- Ενώ μαγειρεύετε τα φασόλια, σοτάρετε τα πράσα στο λάδι για 5 περίπου λεπτά. Προσθέτετε το σέλινο και τον μαϊντανό και σοτάρετε για άλλα 2-3 λεπτά πριν προσθέσετε την ντομάτα.
- Βάζετε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη στις ποσότητες που προτιμάτε δοκιμάζοντας κάθε φορά καθώς και 1 κουταλιά της σούπας Extra Γεύση Λαχανικών της Knorr, και περιχύνετε τα φασόλια με το μείγμα, το ανακατεύετε και το ψήνετε στο φούρνο για 30 περίπου λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεπτή κρούστα στην επιφάνεια και τα φασόλια να γίνουν μαλακά και ζουμερά.