Φοντί με τυριά, μυρωδικά και σκόρδο

Φοντί με τυριά, μυρωδικά και σκόρδο

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Η παραδοσιακή ελβετική ιδέα της φοντί, που φέρνει και τους συνδαιτημόνες πιο κοντά, γνωρίζει εδώ μια προχωρημένη εκδοχή, στην οποία οι γεύσεις των τυριών απογειώνονται μέσα στα αρώματα!

  • Σερβίρει6
  • Χρόνος προετοιμασίας5 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος10 Λεπτά

Υλικά

  • 4 κ.σ. Βιτάμ με βούτυρο
  • 2 κύβοι Knorr Κλασικός Ζωμός Λαχανικών
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3-4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 φλ. τριμμένη γλυκιά γραβιέρα
  • 1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • ½ φλ. τριμμένο έμενταλ
  • ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ ΒΟΥΤΗΜΑΤΑ
  • 1 κιλό ψίχα ψωμιού, κομμένη σε κύβους και φρυγανισμένη
  • 400 γρ. μπουκετάκια λαχανικών, βρασμένα στον ατμό
  • 150 γρ. μικρά λουκάνικα κοκτέιλ, βρασμένα στον ατμό

Εκτέλεση

  • Σε αντικολλητικό σκεύος, λιώνουμε το Βιτάμ μαζί με τους κύβους λαχανικών και σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι για 1΄-2΄.
  • Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, σε λείο μείγμα.
  • Προσθέτουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος και αμέσως μετά το κρασί, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε τα τυριά και ανακατεύουμε για 5΄, μέχρι να λιώσουν.
  • Βάζουμε το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος και το διατηρούμε ζεστό, πάνω από 1-2 ρεσό. Τοποθετούμε γύρω τα συνοδευτικά βουτήματα και σερβίρουμε με πιρουνάκι για φοντί.
  • Tip:

    Το φοντί δεν πρέπει να είναι πολύ πηχτό, μόνο τόσο ώστε να επικαλύπτει τα βουτήματα.

close