Ψητό μανούρι με μέλι και μπέικον

Ψητό μανούρι με μέλι και μπέικον

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Το μανούρι είναι ένα εξαιρετικό τυρί, που προσφέρεται ως βάση για αρκετές «πειραγμένες» συνταγές, όπως αυτή που συνδυάζει τη γεύση του μπέικον και του κρεμμυδιού με το γλυκό «σβήσιμο» του μελιού!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας5 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος5 Λεπτά

Υλικά

  • 2 φέτες μανούρι (πάχους 1 εκ.)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 6 φέτες μπέικον, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 4 κ.σ. μέλι
  • ½ κ.γ. Knorr Aromat Μείγμα Μυρωδικών & Μπαχαρικών

Εκτέλεση

  • Ψήνουμε το μανούρι στο γκριλ για 3΄-4΄, έως ότου πάρει λίγο χρώμα.
  • Στο μεταξύ, σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το μπέικον στο ελαιόλαδο, για 2΄-3΄. Σε ένα μπρίκι, ζεσταίνουμε ελαφρά το μέλι.
  • Βγάζουμε το τυρί από τον φούρνο, περιχύνουμε με το μέλι και γαρνίρουμε με το μπέικον και το κρεμμύδι.
  • Πασπαλίζουμε τέλος με το αρωματικό μείγμα μυρωδικών και λαχανικών και σερβίρουμε.
close