Αντίβ με ντοματίνια και παρμεζάνα

Αντίβ με ντοματίνια και παρμεζάνα

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Μια σαλάτα με διακριτική, ευωδιαστή, γεμάτη γεύση, όπου κυριαρχούν τα αρώματα της Μεσογείου: μυρωδάτος βασιλικός, γλυκόξινα τοματίνια, ρόκα και εκλεκτό γαλλικό αντίβ με μια υπέροχη βινεγκρέτ.

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος10 Λεπτά

Υλικά

  • 1 αντίβ
  • 3 ματσάκια ρόκα, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • 15 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 2 κ.σ. βασιλικός, ψιλοκομμένος (μόνο τα φύλλα)
  • 125 γρ. φλοίδες παρμεζάνας

  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ VINAIGRETTE:
  • 1 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό Άλτις Balsamico di Modena
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Hellmann’s απαλή (mild)
  • 1 φακελάκι Knorr Mix for Salads Άνηθος & Κρεμμύδι
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  • Πλένουμε τα λαχανικά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν πολύ καλά σε σουρωτήρι.
  • Βάζουμε σε μια σαλατιέρα τα φύλλα του αντίβ, τη ρόκα και τα ντοματίνια, πασπαλίζουμε με τον βασιλικό και προσθέτουμε τις φλοίδες παρμεζάνας.
  • Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ χτυπώντας το βαλσαμικό ξίδι, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, Mix for Salads Άνηθος & Κρεμμύδι και το αλάτι μέσα σε ένα μπολ, σε ομοιογενές μείγμα.
  • Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και σερβίρουμε αμέσως.
close