Πεσκανδρίτσα με τσίλι, τζίντζερ και κόλιανδρο

Πεσκανδρίτσα με τσίλι, τζίντζερ και κόλιανδρο

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Ετοιμάστε την πεσκανδρίτσα σαν επαγγελματίας σεφ. Δημιουργήστε ένα πρωτότυπο πιάτο με έναν εντυπωσιακό συνδυασμό εξωτικών γεύσεων.

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας25 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος15 Λεπτά

Υλικά

  • ½ κ.σ. Knorr Extra Γεύση Ζωμός Λαχανικών σε κόκκους
  • 1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. τζίντζερ φρεσκοτριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1 ματσάκι ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιανδρος
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 800 γρ. φιλέτο πεσκανδρίτσας (1 μεγάλο ή 4-5 μικρότερα φιλέτα)
  • 100 γρ. Flora Soft με βούτυρο
  • Πιπέρι άσπρο φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε τον ζωμό λαχανικών σε κόκκους με το τσίλι, το τζίντζερ, το σκόρδο, τον μισό κόλιανδρο και 50 ml από το ελαιόλαδο. Αλείφουμε με το μείγμα το ψάρι και μαρινάρουμε για 20΄.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε το φιλέτο του ψαριού στο υπόλοιπο ελαιόλαδο, και από τις δύο πλευρές. Μεταφέρουμε το φιλέτο σε ταψί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10΄. Ψήνουμε για 5΄-8΄, για τα μικρότερα φιλέτα.
  • Στο μεταξύ, λιώνουμε το Flora Soft με βούτυρο σε μικρό κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά. Αποσύρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει για 1΄-2΄.
  • Βγάζουμε το ψάρι από τον φούρνο και το περιχύνουμε με το λιωμένο Flora Soft με βούτυρο. Σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον υπόλοιπο κόλιανδρο.
  • Tip:

    Μια παραδοσιακή συνταγή της Αφρικανικής κουζίνας για την οποία χρησιμοποιείται το Kabeljou, ένα ψάρι ιδιαίτερα διαδεδομένο στις Αφρικανικές ακτές.

close