Μπιφτεκάκια με πικάντικη σάλτσα

Μπιφτεκάκια με πικάντικη σάλτσα

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Αν ψάχνετε ένα πραγματικό comfort food κάντε μία στάση σε αυτή τη συνταγή!

  • Σερβίρει6-8
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος30 Λεπτά

Υλικά

  • 600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 κ.σ. Knorr Aromat Μείγμα Λαχανικών & Μυρωδικών
  • 2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 5-6 κ.σ. φρυγανιά, τριμμένη
  • ½ φλ. νερό
  • 1 ντομάτα, κομμένη σε λεπτές ροδέλες για το ψήσιμο
  • 1½ φλ. Knorr Σάλτσα για Zυμαρικά Arrabiata για το σερβίρισμα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
  • 1 πιπεριά, κομμένη σε κύβους
  • 50 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα Hellmann’s

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Χτυπάμε στο μπλέντερ 3 κ.σ. ελαιόλαδο, το αρωματικό μείγμα λαχανικών και μυρωδικών, τον μαϊντανό και λίγο αλάτι.
  • Προσθέτουμε το μείγμα στον κιμά και ανακατεύουμε ρίχνοντας και τη φρυγανιά.Πλάθουμε σε 8 μπιφτέκια.
  • Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας την πιπεριά με τη φέτα και τη μαγιονέζα. Βάζουμε σε κάθε μπιφτέκι 1 κ.σ. από τη γέμιση και την κλείνουμε προσεκτικά στο εσωτερικό του.
  • Αλείφουμε ένα ευρύχωρο ταψί με 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο και τοποθετούμε τα μπιφτεκάκια. Καρυκεύουμε με το πιπέρι και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε στο σκεύος ½ φλ. νερό και ψήνουμε τα μπιφτεκάκια στο γκριλ για περίπου 25΄-30΄. Γυρίζουμε μία φορά κατά τη διάρκεια του ψησίματος και τοποθετούμε 1 λεπτή φέτα ντομάτας σε κάθε μπιφτεκάκι.
  • Περιχύνουμε τα μπιφτεκάκια με τη σάλτσα Σάλτσα Arrabiata, και σερβίρουμε αμέσως.
    close