Λαζάνια στον φούρνο με κιμά και μελιτζάνες

Λαζάνια στον φούρνο με κιμά και μελιτζάνες

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Η μελιτζάνα, με την πλούσια υφή και τη νόστιμη γεύση, είναι από τα πολύ δημοφιλή λαχανικά σε όλες τις μεσογειακές κουζίνες. Εδώ γίνεται αφορμή για ένα πολύ ιδιαίτερο, χορταστικό και γευστικό πιάτο!

  • Σερβίρει6
  • Χρόνος προετοιμασίας30 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος40 Λεπτά

Υλικά

  • 3 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε φέτες
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 φάκελος Knorr Σάλτσα για Ζυμαρικά Bolognese
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 βαζάκι Knorr Έτοιμη Σάλτσα για Ζυμαρικά Napoletana
  • 1 πακέτο λαζάνια
  • 2 κ.σ. τριμμένο τυρί
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
  • 8 κ.σ. Βιτάμ με βούτυρο
  • 8 κ.σ. αλεύρι
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 1 μερίδα Knorr«Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών

Εκτέλεση

  • Αλείφουμε τις μελιτζάνες με το ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στο γκριλ ή σε αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να ροδίσουν.
  • Ετοιμάζουμε τη σάλτσα Bolognese σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μαζί με τον κιμά.
  • Για την μπεσαμέλ, λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το Βιτάμ και ανακατεύουμε με το αλεύρι σε λείο μείγμα. Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα και τη μερίδα του ζωμού, μέχρι να πήξει.
  • Στρώνουμε στη βάση ενός πυρίμαχου σκεύους τη μισή ποσότητα από τη σάλτσα Napoletana και σκεπάζουμε με μία στρώση λαζάνια. Προσθέτουμε τον μισό κιμά και τον σκεπάζουμε με μελιτζάνες και μπεσαμέλ.
  • Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τελειώνουμε με μια γενναία δόση μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με το τυρί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σύμφωνα με τις οδηγίες των ζυμαρικών και μέχρι να ροδίσει το τυρί.
    close